Obturatoare pneumatice

 

Obturatoare pneumatice pentru conducte de canalizare
Obturatoare pneumatice – se utilizeaza pentru operatiuni de obturare si control a tevilor de gaz, apa sau canalizare, fiind solutia optima in foarte multe situatii. Pot fi folosite in cazul obturarii unor tevi sparte pentru evitarea scurgerilor de lichide daunatoare mediului, obturariii tevilor de canalizare in timpul lucrarilor de intretinere/inlocuire sau a efectuarii testelor de etanseitate. Obturatoarele sunt concepute pentru a rezista la presiunea din spate de pana la 1 bar. Disponibile intr-o gama larga de dimensiuni – de la 40 mm pana la 1600 mm, sunt fabricate din cauciuc de inalta calitate, ranforsate cu fibre din Kevlar pentru o durata de viata cat mai lunga, dispun de striatii dispuse circular pentru o aderenta cat mai ridicata in interiorul tevii

Obturatoare pneumatice cu by-pass
Sunt utilizate pentru testarea etanseitatii tevilor de apa, gaze etc. Confectionate din cauciuc rezistent cu insertii de Kevlar, sunt disponibile in dimensiuni cuprinse intre 70 mm si 1200 mm. Presiunea de spargere maxima testata 2 bar, disponibile intr-o gama larga de dimensiuni de la 70 mm pana la 1200mm. Dotate cu by-pass de la 1″ pana la 4 „.

 

 

 

 

Obturatoare penumatice rezistente la presiuni mari
Sunt utilizate pentru inchiderea temporara a conductelor aflate sub presiuni mari. Disponibile in doua variante de rezistenta la presiunea din conducta de  3 sau 10 bari. Presiune interioara ridicata pentru o aderenta foarte buna in interiorul tevii, obturatoarele sunt concepute pentru a rezistenta la presiunea din conducta de  3 sau 10 bari, presiunea de umflare este de 6 bar sau 12 bar, dimensiuni disponibile pentru presiunea in conducta de 3 bar – de la 50 mm la 600 mm, dimensiuni disponibile pentru presiunea in conducta de 10 bar – de la 70 mm la 350 mm, fabricate din cauciuc de inalta calitate si ranforsate cu fibre de kvlar pentru o durata de viata cat mai lunga, dispuse cu striatii pentru o aderenta cat mai ridicata in interiorul tevii.

 

 

 

Obturatoare mecanice din otel sau aluminiu  – pot fi utilizate in multe industrii pentru obturarea temporara sau permanenta de tevi de apa, gaz, constructii, ind. farmaceutica, industria petrochimica.
Obturatorul mecanic este ideal pentru obturarea tevilor in cazul operatiunilor de reparare pentru a evita scurgerea de lichide nedorite din si in teava. Pot fi folosite ca o alternativa ieftina a obturatoarelor penumatice, in conditii de presiune scazuta.
Cauciucul aflat in compozitia obturatorului se va extinde in momentul in care surubul principal se strange inspre interiorul tevii, astfel se pot obtura foarte usor tevi cu dimemetre incepand de la 1,5” (40 mm ) pana la 24″ (600 mm)

 

Obturatoare mecanice cu cuplaj rapid si eliberare by-pass de evacuare, ideale pentru obturarea temporara a tevilor care nu sunt sub presiune (max .5 bar). Fabricate din plastic cu intarituri din fibra de sticla, sau din aluminiu cu rasina epoxidica. Dimensiuni disponibile de la 90 mm la 157 mm

Obturatoare mecanice pentru tevi de gaz si apa. Fabricate din aluminiu aceste sunt disponibile in trei variante, simple duble si triple, diferenta fiind numarul de inele de cauciuc. Inchiderea se face cu un sistem tip U pentru a facilita utilizarea obturatorului. Disponibile si cu sistem by-pass.